,,Фенка '' от Рейнбоу Роуъл - Ревю

Тази книга е невероятна. Толкова, че да ме накара веднага да седна и да пиша ревю за нея. Да ме накара с удоволствие да я нося навсякъде с мен и да чета от нея непрекъснато. Толкова съпричастност, разбиране и емоция в разказвателна форма..просто не мога да ви опиша. Това ще е, дълго ревю, просто си заслужава..наистина много! Намерих толкова допирни точки с тази книга, има само някои различия. Тази книга ме докосна, толкова силно, просто още не мога да осъзная, че я свърших. Определено ще я препрочета отново! Влюбих се в авторката, още при четенето на ,,Елинор и Парк’’ . Мислих си че след тази нейна книга, няма да заобичам друга, защото тя просто беше перфектната, но уви тази разби всички мои очаквания!


Катрин( това е цялото и име, по причини, които са болезнено разкрити по-късно в историята) Ейвъри е колежанка. Идентичната и близначка Рен, обяви че не иска да дели стая със сестра си в колежа в Небраска и е намерила нова съквартирантка/ най-добрата и приятелка Кортни. Катрин е нещастна. Не иска да напусне баща им, който е психично болен и сам след като дъщерите му се отправят към колежа. Майката на момичетата ги изоставя, когато са трети клас и баща им също не я е виждал.
Кат има сериозна тревожност и тя самата го знае. В началото на книгата, тя има буркани с фъстъчено масло и вафли под леглото си, защото не знае къде се намира залата за хранене или как да мине през нея.
Тревожността и страховете на Катрин бяха почти триизмерни в тази книга. Те бяха повече от осезаеми. Кат очаква сестра и да е до нея, но Рен се интересува все по-малко и по-малко от всичко, което тя прави включително и да излиза с нея. Докато тяхната раздяла е мъчителна за Кат, Рен изглежда че не и пука въобще.

"- Запозна ли се с някого?
Да, помисли си тя.
 С вас двамата.
- Не по собствено желание - каза."


Рейгън – съквартирантката на Кат и бившето и гадже Ливай, са постоянно в стаята на Кат и тя по този начин се научава да се адаптира към нови хора и нейният свят. Рейгън забелязва, че Кат се нуждае от помощ и я завежда в столовата. Рейгън е невероятно бодлива и ексцентрична.
Има няколко ,,светли ‘’ петна в първата година на Кат. Тя има възможността, да се запише в семинара за творческо писане за напреднали. Тя е единствената първокурсничка в класа. Ливай е постоянно около нея, ходи с Кат от клас на клас, защото той смята, че не е безопасно да се разхожда сама.

Кат е огромен човек в света на фенфикшъните в тази книга. Наистина, огромен. Нейните истории са хит и най-новата и история ,,Само напред Саймън ‘’ е една от най-популярните фенфикшъни около поредицата от паранормални истории, подобни на ,,Хари Потър ‘’ .  Осмата книга от поредицата, все още не е готова и Кат се опитва да завърши собствената си версия на историята.
Фенфикшъна за Саймън Сноу е нещо, което Рен и Кат бяха започнали заедно, но в отсъствието на Рен, всичко става по-трудно. Това всичко, е тайна която Кат се опитва да скрие..но уви всичко се разпада.
Моят единствен проблем в тази книга е краят. Толкова много се ядосах, всичко се случи толкова бързо. Кат прощава на някои хора толкова лесно.Бях шокирана, но след това има и други хора, които се отнасят към Кат наистина много зле и тя ги обслужва така както заслужават.  За всичките и страхове, Кат не е изтривалка! Любимото ми нещо в нея беше, че можеше да се застъпва за себе си. Тя се страхува, но не знае какво да направи и тя го прави по най-добрия начин, по който тя може. Може да не мисли за себе си по този начин, но понякога тя е жестока като Рейгън и това е наистина страхотно да се чете!
Тази книга предизвика толкова много емоции в мен! С най-искрени чувства ви казвам, че обожавам тази книга! Най- много ме заболя, когато бях на последната страница от книгата. Искам никога да не свършва, затова ще я чета пак и пак и пак и пак… Препоръчвам ви книгата с две ръце, с два крака .. Най-искрени благодарности на братовчедка ми, че ми подари тази прекрасна книга! Книгата я оцених 5/5.


-Мари. 

You May Also Like

0 коментара