''Белжар'' от Мег Уолицър - Кратко Ревю

Издателство : Сиела
Автор : Мег Уолицър
Страници : 284
Оценка в Goodreads : 5/5

След като затворих последната страница на книгата, единствената дума, която казах беше :  ‘’УАУ’’ . Последните 70 страници ги изчетох на един дъх. Невероятна книга, просто нямам думи..
‘’Белжар’’ е първият роман на Мег Уолицър и той се върти около романа на Силвия Плат – ‘’Стъкленият похлупак’’ . Уолицър успява да направи този роман, творчески почит. Това нещо се прави трудно, но тя го осъществи майсторски.
Джам е очарователен характер в ‘’Белжар’’ .  Когато романът започва, тя се представя по един начин на читателя, като тийнейджър скърбящ по смъртта на приятеля си. Но в развитието на книгата, Джам се разкрива повече за читателя. Тя позволява на истинската си същност да излезе, позволява да бъде уязвима. Това е невероятно развитие на характера и, но и ни държи на разстояние нас читателите. Великолепието на ‘’Белжар’’ (тази дума даже не е способна да опише книгата) идва от любовта на писаното слово. С тази книга Мег, пише свидетелство за силата на литературата, за това как да се чете и пише и как това може да промени един живот. Ако търсите един интелигентен и остър роман, ‘’Белжар’’ трябва абсолютно да бъде във вашия списък. Той е бърз, лесен за четене и придава невероятна атмосфера. ‘’ ‘’Белжар’’ е смайваща история за първата любов и за това в какво сме готови да се превърнем заради нея. ‘’– напълно съм съгласна с това. Освен, че книгата ме развълнува, ме вдъхнови да прочета и ‘’Стъкленият Похлупак’’ от Силвия Плат.

Любими цитати:
,,Гласът. Не е важно само какво казваш. Важно е кой говори. Важно е чий е гласът.’’
‘’Белжар е единственият начин всеки от нас да получи това, което иска. Да си върне изгубеното.’’

-Мари.

You May Also Like

2 коментара

  1. Прекрасно ревю! ^^ Радвам се, че книгата ти е харесала, надявам се "Стъкленият похлупак" да те остави с още по-добри впечатления.

    ОтговорИзтриване