''След Теб'' на Джоджо Мойс - Ревю

Издателство: Хермес
Автор: Джоджо Мойс
Страници : 400
Оценка в Goodreads : 5/5


Джоджо Мойс ме накара да се смея, да плача, научи ме да се опитвам да живея живота си малко по-смело с всеки следващ ден  и с нейният роман ‘’Аз преди теб’’ ме удари в двата края на емоционалния спектър. Подобно на своя предшественик ‘’След Теб’’ е комичен и прохладен роман, който също се занимава с двойно по-големи, по-трудни теми, в този случай скръб по изгубен любим човек.
‘’Аз преди теб’’ както казах и в началото ни занимава с по-тежки теми и много от нас не са били оставени от тъга до края на книгата..дори и след това. За щастие * не точно * ‘’След Теб’’ е по-нежно четиво, което не ни оставя чак такива белези след прочита му. След смъртта на Уил, Луиза не е направила почти нищо с живота си, отпуснала се е по течението, което не е въобще хубаво за нея. Отново я виждаме объркана, но и съкрушена. След края на първата книга, очаквах че сега ще се е изградила още повече като личност и в кариерен план, ще гледа на света с други очи.. но уви..тя се е превърнала в ходещ дух. Отива на работа, прибира се в малкия и празен апартамент, изпива няколко чаши вино, ляга си и след това отново и отново и отново. Затваряйки се в себе си, мисли че ще се справи, но не е толкова лесно.

‘’Никога не се знае какво може да стане, когато паднеш от високо.’’

В ‘’След Теб’’ ние виждаме повече от света на Лу, включително стари и нови персонажи. След сполетял я инцидент, семейството на Лу я отвеждат заедно в група за подкрепа. Тя намира нова цел в живота си, но може би не да си научи уроците, а да се движи напред. Оценявам хумора, но и прозренията за скръб там. Историята описва реалистичен поглед върху процеса на скърбене и полезни съвети за живеене след загуба. Финалът на книгата беше хубав и оптимистичен , разкривайки как Лу поставя ново начало на живота си. ‘’След Теб’’ определено не е толкова добра, колкото ‘’Аз Преди Теб’’. Не казвам че не ми хареса, хареса ми много.. но първата ми въздейства много повече! Заслужава си да се прочете и да погледнете какво е оставил Уил след себе си!

‘’Ето нещо важно, когато си бил част от катастрофално, променящо живота преживяване. Мислиш си, че именно това катастрофално и променящо живота преживяване ще бъде нещо, с което трябва да се справяш : внезапните спомени, безсънните нощи, безкрайното повторение в главата ти на случилото се, въпросите дали си постъпил правилно, дали си казал нещата, които е трябвало да кажеш, дали си могъл да промениш нещо, стига да си можел да промениш поне частица от стореното.’’


-Мари.

You May Also Like

2 коментара