''Книжарница на колела'' от Джени Колган - Ревю.


Издателство : Слънце
Автор : Джени Колган
Страници : 416
Оценка в Goodreads: 5/5 звезди.


Ако си търсите четиво, което да не ви натоварва, то творбата на Колган е отличен избор. Това е един лек и разтоварващ роман. В нея се преплитат дълбоко обожание към книгите, едно преобразяване на главната героиня и една любовна история с неочаквано продължение, ама разбира се.
Главната героиня Нина, буквално израства пред очите на читателите си. Тя работи в библиотека в Бирмингам, докато тя бива преустроена в модерен мултимедиен център. Нина след това решава да продължи към  познатия си път на книгите, но тръгвайки към нещо, което тя сама си създава. Това е категорично книга за bookworms ( така ми звучи по-добре. Книжни червеи? ами ъгх не. ) и аз съм напълно сигурна, че много от читателите ще се припознаят в невероятния характер на главната героиня. Тя е толкова влюбена относно книги, четене, библиотеки и се натъртва толкова красиво в четивото. Нина спасява стари книги, иска да насърчи читателите към книжния си свят и се отчайва много при затварянето на местните библиотеки – нещо, което много хора мразят в реалния свят, така че тази книга със сигурност е едно от най-хубавите неща, които съм чела.
Нина създава новия си живот в Шотландия, независимо, че някои хора и казват, че няма никакъв смисъл. Тя купува каравана, превръщайки я в пътуваща книжарница и след това си остава там.
Какво ми хареса? Най-доброто нещо е вродената и естествената способност на Нина да съответства на полето в книгата с правилния човек и как целия и начин на живот се променя, така като тя продължава да живее в планините. Друго, което ми хареса беше описанието на Шотландия, толкова е прекрасно. Допринася също, някакво романтично усещане.
‘’Книжарница на колела’’ е една чудесна и добра история за сбъдването на мечти и колко усилия трябва да се положат да положителен успех. Ако искате да прочетете книга възхваляваща книгите и същевременно чудесна история, няма да сгрешите именно с този роман. Приятно четене! :)

Искрени благодарности на издателство Слънце за предоставеното копие от книгата в замяна на честно ревю! :) <3


-Мари.

You May Also Like

0 коментара