''Ангелско нашествие'' на Сюзан Ий - Ревю.

Издателство : Емас
Автор: Сюзан Ий
Страници : 354 
Оценка в Goodreads: 5/5 

Анотация:
Изминали са шест седмици, откакто ангелите на Алокалипсиса са слезли на земята, за да опустошат съвременната цивилизация. Банди от освирепели хора населяват деня, а нощта е превзета от страхове и суеверия. В една от тези нощи ангели отвличат невинно малко момиче, а сестра и – 17 годишната Пенрин – е готова на всичко, за да си я върне.
Дори да се съюзи с един от тях.
Рафи е войн, но след като е нападнат от своите, се оказва на улицата, тежко ранен и с отрязани крила. От незапомнени времена се е сражавал и е печелил битките си сам, а сега от тази безпомощна ситуация се налага да го спасява една изпосталяла от глад тийнейджърка.
Пенрин и Рафи тръгват пред изпепеления, обезлюден пейзаж на Северна Калифорния и няма на кого да разчитат за оцеляването си, освен един на друг. В далечината се очертават димящите останки на Сан Франциско, където войнстващите ангели са създали своето укрепление. Там Пенрин ще рискува всичко, за да спаси сестричката си, а Рафи ще се остави на милостта на враговете си, само и само да бъде отново цял..

УАУ…просто УАУ!  Това е единствената логична дума, която мога да кажа, за да опиша моите мисли относно ‘’Ангелско нашествие’’ на Сюзан Ий. Имам чувството, че винаги съм казвала ‘’Това е новата ми любима книга’’, но сериозно това е моята нова любима книга на всички времена!!
Сюзан  е създала света в ‘’Ангелско нашествие’’ и го е представила много красиво. Точно така си представях един свят, който току що е попаднал в апокалиптичен хаос. Грабежи, насилие и банди нападащи улиците, които някога са изглеждали безопасно. Можете да усетите напрежение и да се страхувате, че Пенрин трябва да се справи на този нов свят, който е натрапен с останалата част на човешката раса. Но не само това, което прави света толкова реалистичен. Това е идеята на хората, които живеят в нея и това, което различни групи ще направят, за да оцелеят. Всички са толкова сплотени, създавайки устойчивост, като се опитват да се грижат за техните семейства. Описано е толкова добре в този роман, че наистина ме кара да се чудя, дали светът наистина ще е така, ако ангелите от Апокалипсиса слязат на земята, за да опустошат съвременната цивилизация.
Начинът, по който Пенрин се оформя на този свят е безупречен. Въпреки, че тя е силна, еластична, смела, Пенрин все още взима решения, които са невероятно груби, жестоки и често се случва да са егоистични, за да спаси сестра си и да оцелее сред ангели, които биха искали нещо повече, отколкото да я убият. Пенрин е такъв внушаващ благоволение характер, че аз искам едновременно да я прегърна или ударя.

И, разбира се, участва и една любовна история. И докато Пенрин и Рафи са първата любовна история, за която ви дойде на ум ( аз ги обожавам!! ) , няма да говоря за тях. Любовната история, която искам да обсъдим е тази между майка и дъщеря. Между Пенрин и майка и. Сюзан може би е направила една огромна грешка, като майката на Пенрин ( така и не можах да и разбера името? ) е създадена с психично болестно състояние в ‘’Ангелско нашествие’’ и може би книгата щеше да се разпадне толкова бързо. Въпреки това, авторката очевидно е отделила време, за да придаде наистина характер на майката и да направи връзката с Пенрин реална.
Цялата книга беше създадена перфектно! До най-малък детайл, крайните сцени бяха толкова трогателни и хубави. Не очаквах така да се развие края, но все пак е отворен и има още две книги, така че има какво да се очаква. Втората книга от трилогията излиза към края на август и подскачам от кеф! Сега ще препоръчвам книгата, на всеки мой приятел, защото си струва хора! Препоръчвам ви я, с две ръце, даже и с два крака.
П.П. – Погледнете корицата!! Толкова е зашеметяваща, а крилата са релефни. Ах.

Искрени благодарности на издателство Емас, за предоставеното копие!

-Мари.

You May Also Like

0 коментара