Въпроси и отговори - Q&A with A Booklover Place.💌

Здравейте на всички! Сигурно сте забелязали, блога ми е в едно доста еднообразно състояние. Ревю, след ревю, след ревю, таг и отново се повтаря всичко. Мислих доста и реших да започна да добавям нещо ново и интересно, което да привлече повече читатели. Блога ми да се отличава от другите. Замислила съм доста постове за напред, ревютата също няма да са в излишък, обещавам! Даже ще ви залея с голямо количество!  Първото нещо, което ми хрумна е да направя пост с ‘’Въпроси и отговори’’ – Q&A . Реших днес да отговоря на въпросите, които ми зададохте преди две седмици. Това няма да е единствения такъв пост. Сигурно ще се получи нещо като поредица от такива постове. Получих доста интересни и се надявам на вас също да ви е интересно. Нека преминаваме напред без излишни приказки.

1.По колко време на ден четеш?
Четенето заема огромна част в моя живот. Когато имам време и възможност чета, обичам да си отделям повечето време за четене. Разбира се, когато излизам също чета – дали ще е в автобуса или на някоя пейка докато чакам приятелите си.

2.Четеш ли български книги и кои са любимите ти български писатели?
Да, чета български книги. Няма как да ги пренебрегна, все пак това са си родните ни книжки. Има някой, които са страхотни. Любими български писатели, хм. Съвременните български писатели пишат страхотно, също Добромир Банев и Маргарита Петкова с тяхната стихосбирка ‘’Абсурдни времена’’ заслужава си! Също и Краси Зуркова, Ралица Генчева с прекрасната и стихосбирка ‘’Този път, за да ме чуеш? ‘’ .

3.Кои са любимите ти двойки от книги?
О, има доста любими двойки, които харесвам. Рисанд и Фейра от трилогията ‘’Двор от рози и бодли’’, нищо че не са официално двойка, но са ми любими. Двойките от поредицата ‘’Красив’’ на Кристина Лорен. Кат и Ливай от ‘’Фенка’’ и още много много други.

4.Кой е любимият ти автор?
Не е един, отново. Рейнбоу Роуъл, Маркъс Зюсак, Сара Дж.Маас, Колийн Хувър, вече и Сюзан Ий.

5.Кой е най-предпочитаният жанр, който четеш?
Гледам да давам шанс на всеки жанр и не съжалявам. Главно чета романтични романи, но и други каквито и да са.

6.Кои са летните книги, които горещо би ни препоръчала?
Доста са четивата, които бих препоръчала. Затова написах един отделен пост, преди време, a именно ''Лято с книга в ръка''.  Можете да го видите тук.

7.Ако можеше да си част от света на някоя книга, коя би избрала?
Ами може би щях да откажа. Всяка книга си има собствена история, както и аз си имам моя и не бих я заменила. Аз съм част от всяка книга, която чета така или иначе.

8.Има ли автори, на които би купила автоматично всичко, което публикуват?
Да, има. Рейнбоу Роуъл – имам почти всички нейни книги. Също и Колийн Хувър.

9.Какво предпочиташ : да четеш цял живот книги или да се срещнеш с любимата си авторка?
Е, тук ме затруднихте. Сигурно ще избера да чета цял живот книги. След време съм си поставила за цел да се срещна с любимата си авторка, така че това все някога ще се случи.

10.Сподели ни някое твое любимо стихотворение.
Като малка и до сега много харесвам стихотворението на Джани Родари – ‘’Надежда’’ . Вдъхновява ме и до сега. Това ми е любимото от детството.

Ако можех да имам едно
магазинче с две полички,
бих продавал.. познайте какво?
– Надежда. Надежда за всички.

‘’Купете! С отстъпка за вас!
Всеки трябва надежда да има!’’
И на всеки бих давал аз,
колкото трябва за трима.

А на тоз, който няма пари
и само отвънка поглежда,
 бих му дал, без да плаща дори,
всичката своя надежда.
Из ‘’Надежда’’ – Джани Родари.

Благодаря на всички за въпросите. Беше ми много приятно да отговарям. Надявам се и отговорите ми да ви харесват. Надявам се този пост да се превърне в поредица от такива постове и да получава най-различни, разнообразни и интересни въпроси.


-Мари.

You May Also Like

0 коментара