Отново на училище #1 - Цели за новата учебна година.

Здравейте, книжни души. Сигурно ще прозвучи странно, но от една страна се вълнувам, че започвам училище, от друга страна въобще не ми се започва. Обичам училището, защото се виждам с приятелите си, заедно сме постоянно, защото през ваканцията повечето време всеки беше някъде и се получаваха големи разминавания и се видяхме само последния месец от ваканцията. Обичам училището, защото с него идва и есента. Обичам есента. Започва носенето на дънките с есенни цветове, обличането на топлите пуловери, падащите листа и тихия дъжд, който е идеален за запалването на свещички и книга в ръка. Колко по-хубаво, нали така?
Първото нещо, което ми напомня за започването на училище е всичките клипове и постове, които се изсипват в интернет пространството. Дали ще са съвети за учене, до сутрешни и вечерни рутини, след това какво да си приготвяме за училище, както и всички материали и неща, които си купуваме за началото на училище. Вдъхнових се от многото изгледани клипове и от постовете на Лияна.
Аз също мисля да направя нещо като поредица с два или три поста с тематика #Отново на училище. Темата на днешния пост ще е свързана с целите, които ще си поставя с началото на учебната година. С началото на учебната година си давам шанс да се подобря към по-добро. Да се стремя на високо. Да се надявам, че тази година ще е по-добра от миналата. Нека да преминавам към темата и да не се отдалечавам.

1.Ще бъда по организирана.  
Всяка година си обещавам, че ще бъда организирана. Всичко ще е подредено, но не се получава. Винаги започвам, но се провалям. Надявам се тази учебна година да бъда една по организирана личност.

2.Ще си подобря успеха.
Миналата година бях девети клас, за девета поредна година завърших с отличен успех, но не пълен. Върти се около 5.70, 5.80, 5.90. За жалост обаче първия срок не ми върви. Входните нива са просто ужасни. Материала от миналата година колкото и да го припомням ми е наистина трудно. След поста на Лияна обаче, се надявам тази година да не се издъня!

3.Ще си лягам в нормалните часове за един ученик.
Амиии..малко трудно. Книгите и сериалите са виновни!! Когато съм първа смяна винаги стоя до към 00:30, а после се оплаквам в 6:30 сутринта, че ми се спи. Ами така ще е Мари, като не лягаш в нормалните часове за един ученик. Не знам защо говоря за себе си в трето лице, но си е така. Тази година ще се опитам! ( обещано )

4.Ще си пиша домашните редовно.
Аз си пиша домашните редовно, но все се намира някоя домашна по математика, която не пиша. Ами съжалявам, не обичам математика. Има и случаи, когато с моите приятелки дърдорим ( не случаи де, винаги е така ) и понякога не чуваме домашната, която учителя ни е възложил. Добре, че си имаме група на класа, където да питам. Тази година ще се постарая, всичко да е предадено на време.

5.Ще обръщам повече внимание на учебниците от колкото на книгите.
Всички знаем, че това е наистина много трудно. И дори е почти невъзможно. Няма да зарежа книгите, никога! Просто ще обърна малко повече внимание на учебниците, за да не се случи като миналата година. Да чета по 10 книги на месец, а домашните да са наполовина, а другата половина не разбрана!

6.Ще пиша чисто и подредено във всички тетрадки.
Абсолютно всяка година започвам всяка една тетрадка толкова прилежно написана. Всичко изглежда толкова подредено, че се възхищавам на себе си как го правя. Обаче идва момента, когато учителите бързат, защото звънеца ще бие и няма да можем да напишем съответния план или задачи. Започва се бързото диктуване и бързото местене на ръката и цапане с мастило . Тетрадката заприличва на ужас и започва бурно късане на страници ( колкото и да го мразя ) и преписване на ново. Тази година ще се старая да пиша подредено, пък ако пропусна нещо ще го препиша.


Всеки трябва да го вълнува нещо за започването на новата учебна година. Ако не е така – открийте го. После ще съжалявате, че не сте обичали училището, но ще е късно. Гледайте позитивно на нещата и не се пренатоварвайте. Ще се справим със всичко, стига да бъдем ведри,позитивни и упорити.


-Мари.

You May Also Like

2 коментара

  1. Страхотен пост! Пожелавам ти много успехи през новата учебна година и искрено се надявам да изпълниш всяка една точка от списъка си ! Но нека това не те спира да четеш ^^ С нетърпение очаквам още от твоите публикации ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много, Габи!♥ Аз също ти пожелавам много успехи през новата учебна година! ^-^

      Изтриване