Смъртоносна красота в ''Стъкленият трон'' на Сара Дж.Маас - Ревю.

Издателство: Егмонт
Автор: Сара Дж.Маас
Страници: 408
Оценка в Goodreads: 5/5

Анотация:
В тъмните мръсни солни мини на Ендовиер едно 18-годишно момиче излежава доживотна присъда. Тя е обучен асасин, всъщност най-добрият на света, но допусна една съвсем малка грешка. Остави се да я хванат.

Младият капитан Уестфол и предлага сделка, която не може да откаже: свободата и срещу една огромна жертва. Селена трябва да представлява принца в предстоящия турнир – опасно състезание между най-умелите крадци и асасини на света. Жива или мъртва, Селена ще бъде свободна. Победителка или победена, тя е на път да разкрие истинската си съдба. А междувременно има опасност сърцето и на убиец да бъде разтопено.

Здравейте, книжни души! Още като приключих с ‘’Двор от рози и бодли’’ бях убедена, че авторката има потенциал и заслужава да застане на едно от почетните места с любимите ми автори. Затова реших да продължа с всяка една друга нейна книга, защото си заслужава! Първоначалната ми реакция, след като прочетох книгата в една дума беше: СЛЕДВАЩАТА! Бях много развълнувана да започна поредицата ‘’Стъкленият трон’’.
В първата книга главно се запознавахме с героите и научавахме малко по-малко за тях. Селена Сардотиен е 18-годишно момиче, която е обучена като скандален убиец, който е взет от затвора, подобен на солна мина, за да се конкурира за мястото шампион на краля. Тя е откарана в замъка, за да се състезава с мъже от всички форми, размери и таланти, с надеждата да спечели свободата си. Но, разбира се това не е толкова просто колкото звучи. Магията – която е забранена и се предполага, че е несъществуваща – изглежда, че се случва. Така в началото, не се опитва да спечели кралската конкуренция, Селена се опитва да остане жива. Въпреки това, тя не е сама. Селена, която в книгата беше позната с доста имена, беше жестока и гадна на моменти, но само читателите знаят какво всъщност се крие зад това прикритие и множество белези. Обича книгите и пианото, което ме докосна няколко пъти, докато четях редовете из историята.

В книгата обръщаме внимание и на другите главни герои.Отделно се запознаваме и с още един, два странични образа. Дориан Хавилиард – принцът, престолонаследникът, който няма нищо общо с баща си. Той е един човек с чувство за хумор и сериозна хитрост. Освен това обича да чете книги. Описан е като един изключително красив и мил човек. Другият герой е младия капитан на кралската стража Каол Уестфол. Той може да не е един от най-красивите герои в началото, но той израсна като образ през цялото време докато четох. Той беше единственият, който е видял истинската същност на Селена и колко е била малтретирана. Също бих искала да обърна внимание и на един от страничните герои, към които доста се привързах, а именно принцеса Нехемия. Тя е другата гаднярка, но за сметка на това си пасва идеално със Селена.
Историята е доста тъмна и усукана, на доста места бях изключително изненадана. В замъка се крие нещо зло, това е повече от сигурно. Така като това е първата книга от поредицата, Маас загатва някои неща и ме заинтригува достатъчно, че да поискам да прочета следващата книга, която ме чака на рафта. С няколко думи, книгата е много епична. Тя има романтика, магия, мистерия, предателства, приятелства, всичко, което един читател би искал в една книга! Просто трябва да се прочете!

Любими цитати:

‘’Дориан я гледаше, защото му харесваше да я гледа.
А на нея също и харесваше да го гледа.’’

‘’ Казвам се Селена Сардотиен – прошепна тя. – Но все едно нали името ми е Селена, Лилиан или кучка, защото мога да те победя, както и да ме наричаш.’’

-Мари.

You May Also Like

0 коментара